Bezoek de Politieke Markt

Op de donderdagavond is een hele verdiepingsvleugel van het stadhuis openbaar toegankelijk. Het is vleugel D2, waar de fractiekamers zijn, de vergaderzalen voor de carrousel, de 'wandelgangen' en ontmoetingsruimte en natuurlijk onze schitterende raadzaal. We noemen het de D2 politieke vleugel.

De Politieke Markt vindt zo'n 37x per jaar plaats, dus niet elke donderdagavond. Kijk op de agenda almere.notubiz.nl of er een vergadering is.

Bezoeken is gemakkelijk. Vanuit de centrale hal van het stadhuis helpt een van de stadhuismedewerkers u verder. De lift brengt u naar de tweede verdieping. Daar vindt u overal op de muren aanwijzingen en pijlen die u naar uw bestemming helpen.

Informatiepunt (vanaf 16 januari 2020)

In de ontmoetingsruimte, in het hart van de D2-vleugel, vindt u ook een informatiepunt, waar een van de griffiemedewerkers u graag helpt. Wie voor het raadsspreekuur komt, kan zich hier melden en wordt naar de spreekruimte begeleid.

Waar moet ik zijn?

U kunt vooraf op almere.notubiz.nl kijken in welke zaal en op welke tijd uw vergadering plaatsvindt. U kunt het ook zien op kleine beeldschermpjes naast de ingang van de zalen. En in de ontmoetingsruimte hangt een groot beeldscherm, waarop met tussenpozen de hele agenda voorbij komt. 

Gedragsregels?

Enkele van de kenmerken van een goed werkend politiek bedrijf is dat de uitwisseling van gedachten, het vormen van een mening en het afwegen van belangen in een veilige en eerlijke sfeer plaatsvindt. De manier waarop de deelnemers aan de Politieke Markt met elkaar spreken, wordt ook wel 'het goede gesprek' genoemd. Want dankzij het goede gesprek leer je het meest van elkaar. 

Schreeuwen, liegen, handtastelijkheden, spandoeken, dreigen, dwarsliggen en alleen maar praten zonder te luisteren, staan het goede gesprek in de weg. Dus dat doen we niet en dat verwachten we ook van iedereen die ons bezoekt.

Overigens hebben de voorzitters van alle vergaderingen, zowel in de carrousel als plenair, het ultieme recht om iemand het woord te ontnemen of uit de vergadering te (laten) verwijderen. 

Inclusiviteit

Wij houden rekening met bezoekers met een beperking.

  • Wie minder goed ter been is of met een rolstoel komt krijgt -met hulp van een van de gastheren/vrouwen- een goede plaats in de gewenste zaal.
  • Wie minder goed ziet kan hetzelfde vragen. U zit dan dichtbij de 'actie'. Maar alle besprekingen worden met microfoons en zaalversterking gevoerd, dus zijn goed te beluisteren.
  • Wie minder goed hoort, kan kosteloos een kinbeugel-hoofdtelefoon lenen. Deze bieden een betere verstaanbaarheid dan een ringleiding. Vraag erom bij een van de gastheren/vrouwen.

Voor iedereen die wat hulp nodig heeft, wat dan ook, spreek een van de gastheren of -vrouwen aan. Zij helpen u graag.