Emailadres: emtheunissen@almere.nl
Twitter: @erikTheunissen
Ik zit in de raad sinds: September 2016

Even voorstellen
In Amsterdam geboren, in Almere getogen. Met mijn 32 jaar ben ik dus een kind van de stad. Ik woon midden in het centrum, momenteel. Ik studeerde in Amsterdam bestuurskunde en Facility Management. Daarna ben ik me vooral met de politiek gaan bezighouden. Bij het partijbureau van de PvdA in Amsterdam en voor de Amsterdamse gemeenteraad. Ook was ik assistent bij de Eerste Kamerfractie van de PvdA en ook lobbyist voor de vrouwenrechtenorganisatie. Als man. Dat was hun eigen keuze.

Waarom ben je actief in de politiek?
Toen ik als Havo-leerling op Het Baken mocht meedoen aan het Europees Scholieren Parlement ging voor mij een wereld open. Puur geluk, want normaal is dat voorbehouden voor VWO-leerlingen. Maar één jaar werd een uitzondering gemaakt voor Havo. Gelukkig maar, want ik vond het prachtig. We wonnen de provinciale ronde en deden mee aan de nationale ronde in Den Haag. Daarna sloot ik me aan bij de Jonge Socialisten.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Meer zeggenschap bewoners over eigen wijk. Ik zie veel in het idee van wijkraden.
  • Sport op openbare gebieden toegankelijker maken, meer activiteiten om mensen in beweging te krijgen
  • De communicatie vanuit het stadhuis. Daar valt zoveel in te verbeteren. Dat is me echt een doorn in het oog.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik wil de bewoners centraal stellen. Zij hebben mij gekozen en op het stadhuis wordt nog wel eens vergeten dat de klant (de bewoner dus) koning is. Er gaat een hoop goed, maar wat beter kán moeten we ook beter doen.