E-mailadres: fhuis@almere.nl 
Twitter: @fritshuis
Ik zit in de raad sinds: maart 2002

Even voorstellen
Ik ben lange tijd journalist en columnist geweest in Amsterdam. Daarnaast ben ik één van de eerste honderd bewoners van Almere en wat mij drijft is de liefde voor onze stad. Want die is prachtig, uniek. Dat klinkt misschien afgezaagd, maar ik hou oprecht van Almere: ik ben in Amsterdam geboren, maar Almere is in mij geboren. Met Leefbaar Almere heb ik me de afgelopen jaren sterk gemaakt om Almere leefbaarder te maken. Dat heb ik twee periodes als wethouder mogen doen.

Waarom ben je actief in de politiek?
Met Leefbaar Almere zijn we doorlopend bezig de stad leefbaar te maken en te houden. We zijn er nog niet maar Almere is op weg om een volwassen stad te worden.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Creatieve oplossingen vinden om financiën solide houden
  • Meer woningbouw, zeker voor kwetsbare groepen
  • Meer geld naar Groen, Onderhoud en Cultuur

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik hoop dat de gewone Almeerder eigenlijk helemaal niets merkt van mijn aanwezigheid. De stad wordt namelijk al jarenlang ordentelijk bestuurd en daar moeten we gewoon mee doorgaan. Dat besef mag zich wel wat meer gaan ontwikkelen in de stad: het gaat hartstikke goed. En wees ondertussen trots op je stad. Ik lees soms met kromme tenen die fora waar mensen alleen maar klagen en zeuren. Er is zoveel cynisme, terwijl er zoveel positiefs gebeurt  in Almere, maar er is een kleine, hardnekkige groep die dat niet wil zien en gewoon negatief wil zijn. Maar ik weet: een hele grote groep Almeeders is zeer tevreden.