Emailadres: rmoreirafigueiredo@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Ik ben 47 jaar geleden geboren in Leiden en verhuisde op mijn 25e naar Amsterdam. Dat was heerlijk, maar mijn man en ik kozen in 2001 voor meer ruimte. Almere was voor ons totaal geen optie, tot vrienden ons vroegen om toch eens te gaan kijken en je vooroordelen thuis te laten. Het is een prachtige stad. We wonen nu, samen met onze hond, in Noorderplassen-West. Water, bos, ruimte: Almere is een geweldige stad. Ik heb jarenlang op HR-gebied voor de gemeente Weesp gewerkt, maar ben nu begonnen bij een organisatie- en adviesbureau.

Waarom ben je actief in de politiek?
Sinds ik mag stemmen, stem ik al voor D66. Ik ben laat begonnen met mijn studie Europese Studies, ik was 29, en daar vormt de politiek natuurlijk een essentieel onderdeel van. In 2005 werd ik lid van D66. Nooit kandidaat gesteld voor de raad. In 2010 koos ik voor mijn privé-leven, in 2014 werd bij mijn moeder Alzheimer geconstateerd en werd ik mantelzorger, nu heb ik er wel de tijd voor.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Wijkteams versterken
  • Meer aandacht voor mantelzorg, ik ben inmiddels ervaringsdeskundige
  • Meer aandacht voor sport en gezondheid. Veel jongeren bewegen te weinig of eten verkeerd. Daar moet een cultuurverandering in komen

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik ben iemand die graag verbind. Ik wil absoluut benaderbaar en toegankelijk zijn voor de Almeerders. En ik hoop dat ik echt voor een verandering kan zorgen, het allerliefst op het gebied van mantelzorg.