Emailadres: rjdekker@almere.nl
Ik woon in Almere sinds: 1978
Ik zit in de raad sinds: maart 2014

Even voorstellen
Als vrijwilliger ben ik lid van het Welkomteam en mag dus op een segway in het centrum mensen helpen met diverse vragen. Daarnaast ben ik voorzitter van het Gilde Almere en ook stadswandelgids. Tevens ben ik voorzitter van de VVE Citadel en zodoende ook lid bij het Platform Almere Centrum. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. In 1978 ben ik als 25-jarige in Almere komen wonen. Ik heb het geluk gehad, dat ik de bouw van Almere vanaf het begin heb mee kunnen maken. Mijn wooncarrière heb ik aan Almere te danken. Ik woon nu alweer twaalf jaar in het hart van de stad. Mijn drie kinderen zijn hier geboren en willen hier absoluut niet weg. Inmiddels is het vijfde kleinkind op komst.

Waarom ben je actief in de politiek?
Zo’n zes jaar geleden is er een eind gekomen aan mijn werk als leerkracht. In die periode ben ik politiek actief geraakt bij de Almere Partij die helaas in 2010 zijn zetels verloor. In 2014 hebben we als Almere Partij/OPA ons terug geknokt in de Raad. Bij de laatste verkiezingen misten we op een haartje een tweede zetel. Daarom ga ik de komende vier jaar weer door als fractieassistent. Mijn standpunt: De landelijke politiek is voor landelijke politieke partijen en de lokale politiek is voor lokale partijen. Ik sta voor alles dat voor de Almeerder en Almere goed is. Het is dus niet zo, dat wij er alleen zijn voor de ouderen in onze stad. Maar de onderwerpen die voor ouderen belangrijk zijn, omarmen wij natuurlijk zeker.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?

  • Woningbouw
  • Recreatie en toerisme
  • Floriade
  • Openbaar vervoer
  • Bestrijding van eenzaamheid

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Dat geldt uiteraard voor het werk als fractieassistent. Wat goed is voor Almere, is goed voor mij. Met hart en ziel zal ik me daarvoor inzetten. Een motto is: stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen. Daar ga ik me aan houden.