Observaties Bart Buijs

Bart Buijs volgt lokale politiek in Almere

Bart Buijs is gevraagd om tot de verkiezingen voor de gemeenteraad het werk van de raad in beeld te brengen. Zowel via zijn foto's als via korte verhalen. Hij woont sinds 1981 in Almere en heeft vanaf dat moment in verschillende hoedanigheden Almere zien groeien. Bart was eerder een periode al huisfotograaf van de gemeenteraad en komt nu dus tot de verkiezingen dit project doen.

Bart: "Ik ga observeren wat er gebeurt. Niet alleen ben ik razend benieuwd hoe de politiek zich gaat redden tijdens de verbouwing, vooral ben ik geïnteresseerd hoe iedereen samenwerkt om het allemaal mogelijk te maken. Politici, bestuurders, maar ook facilitair medewerkers, de pers en bezoekers. Omdat ik wil weten hoe het politieke bedrijf in Almere werkt en omdat er geen mooier moment is om dat te doen dan nu: als het stadhuis op de schop gaat en alle deuren open zijn. Mijn queeste gaat veel verder dan het volgen van de verbouwing, ik wil doordringen tot de ziel van het politieke bedrijf in onze stad. Vaststellen wie welke rol heeft en hoe die wordt vervuld. Weten hoe het proces gaat en hoe onze stem -die van de burger en ondernemer- gestalte krijgt in onze stedelijke politiek."

De verhalen en foto's van Bart zullen gedeeld worden via diverse kanalen om zo'n groot mogelijk bereik te creeëren. U vindt zijn verhalen ook hier op de website.