Webinar Politieke Markt

Hoe werkt het stadsbestuur? Wie doet wat? Wie is de baas? Wat kunt u doen? Wat is uw invloed?


Krijg antwoord op uw vragen over lokaal bestuur en hoe het er in onze Politieke Markt van Almere aan toe gaat.

In het Webinar Politieke Markt maakt u in korte tijd kennis met de werkwijze van de Politieke Markt van Almere. U leert er hoe onderwerpen op de agenda komen en wie daarvoor verantwoordelijk kunnen zijn. U ontdekt waar u de stukken kunt vinden, hoe ze behandeld worden en hoe uw stem en invloed daar effect op (kunnen) hebben. Tijdens het webinar zijn vaak ook raadsleden en/of fractieassistenten aanwezig en u kunt met hen van gedachte wisselen.

Reacties van eerdere deelnemers:

  • Goed verhaal!
  • Ik vind het reuze interessant... is er een vervolg?
  • Mijn complimenten voor de info en het digitale gesprek. Mooie manier om burgers te informeren en ook weer te betrekken. Succes met de volgende bijeenkomsten.
  • Toegankelijke informatie
  • Alvast bedankt voor een geweldige en energieke presentatie en avond.
  • Complimenten voor dit interessante webinar met zeer heldere uitleg, dank jullie wel.
  • Bedankt voor de duidelijke uitleg!
  • Echt goed gedaan dit webinar. Wat een enthousiaste presentator.
  • Enorm bedankt voor deze interessante avond! 
  • Super

Wie dit webinar volgt, weet hoe het in Almere werkt.

 

Inlvoed uitoefenen of politiek actief worden?

Er komen nieuwe webinar-varianten bij.

- In het webinar Invloed in Almere nemen wij met u de instrumenten door waarmee u als inwoner invloed kunt uitoefenen. En meer nog dan dat: we bespreken ook de tips en trucs om daar het meeste uit te halen.

- Het webinar Politiek Actief helpt u om te ontdekken of het iets voor u is: politiek actief worden in het stadsbestuur. Wat betekent het om raadslid of fractieassistent te worden. Dit webinar is niet aan een politieke partij verbonden, maar neutraal van opzet en inhoud. 

In januari openen de informatie- en aanmeldpagina's.

Nieuwe politiek

In 2022 zijn er weer lokale verkiezingen en worden nieuwe raadsleden voor de gemeenteraad actief. In de aanloop naar de verkiezingen organiseren raad en griffie informatie- en contactmomenten. Bedoeling is dat wij u zo goed mogelijk informeren over de rol van de 'gekozen burger'.

Daarnaast maken wij ons sterk om ervoor te zorgen dat méér, nee, véél meer inwoners in 2022 hun stem uitbrengen. En dan niet door te kiezen uit gewoonte of op de automatische piloot, maar op basis van weloverwogen argumenten. 

Zou het kunnen dat er in 2022 nieuw talent in de raad komt; inwoners die door andere inwoners bewust zijn gekozen om de inhoud van hun politieke aspiraties? En betekent dat dan ook dat het mogelijk is dat de Almeerse politiek op een andere manier gestalte krijgt? Maakt die gedachte het voor u aantrekkelijker om te overwegen raadslid te worden? En stelt u zich nu de vraag.....

is het raadslidmaatschap soms iets voor mij?

Over deze vragen, en nog een heleboel meer, willen we dit jaar met u in gesprek. De webinars zijn daarvoor nog maar de eerste stap.


Knopafbeelding met link voor aanmelding voor het Raadsnieuws

Bijblijven

Vanzelfsprekend begint uw kennis over de Politieke Markt met het weten waarover het gaat. De raad heeft bijna elke week een pagina in de krant AlmereDezeWeek. En op de meeste zaterdagen publiceren wij het raadsnieuws met een e-mailnieuwsbrief .


Inclusiviteitsmelding

De webinars worden live georganiseerd. Wij werken aan het eveneens live-ondertitelen ervan. Maar dat is nu nog niet het geval. Ook de inzet van een gebaren- of schrijftolk is op dit moment nog niet mogelijk. Onze verontschuldigingen daarvoor.

Teneinde inwoners met extra wensen op het gebied van toegankelijkheid tóch van dienst te kunnen zijn, vragen wij u dit specifiek aan ons kenbaar te maken. Wij kunnen dan proberen een maatwerk programmering samen te stellen.

Kent u iemand met een beperking en is die persoon geïnteresseerd in het webinar? Help hen en ons door namens die persoon een bericht te sturen. 

redactie@raadvanalmere.nl

LET OP: dit e-mailadres is alleen voor redactionele en communicatieve doeleinden. Voor formele en politieke aangelegenheden gebruikt u het officiële mailadres: raadsgriffie@almere.nl