Email: uellian@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: Mei 2014

Even voorstellen
Ik ben 29 jaar, woon in Almere Poort en ben werkzaam als advocaat. Ik ben als baby naar Nederland gekomen omdat mijn vader uit Iran was gevlucht ten tijde van de opkomst van het totalitaire regime onder ayatollah Khomeini. In Afghanistan, waar mijn vader in ballingschap leefde, leerde hij mijn moeder kennen en samen zijn ze naar Nederland gekomen. Ik ben opgegroeid in Tilburg, en omdat mijn vader werk kreeg in Amsterdam, verhuisden we in 2002 naar Almere. Het verhaal van mijn ouders heeft mij gevormd. Vrijheid is in onze familie een hoog goed en dat geldt ook voor mij.  Als je echt wil, kan je in Nederland iets bereiken. Ik merk dat niet iedereen beseft hoe waardevol dat is.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik heb Rechten gestudeerd en dan krijg je natuurlijk al één en ander mee van politiek. Ik had altijd een mening. Mijn vader was dat op een gegeven moment zat. Hij vond namelijk dat ik dan maar iets nuttigs met die mening moest gaan doen. Op dat moment hield de VVD een ledenvergadering en ben ik daar wezen kijken. Die partij past bij mij omdat er wordt uitgegaan van de eigen kracht van bewoners. Kijk eerst of je jezelf kunt redden. Pas als het echt niet gaat klop je bij de overheid aan. Mij is nooit anders geleerd.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Het veiligheidsgevoel van Almeerders vergroten. Ik vind Almere overigens een veilige stad, maar niet iedereen heeft dat gevoel daar ook bij. En het kan altijd beter
  • Mensen stimuleren om kansen te pakken
  • Waardering voor de stad. Er kan veel in Almere. Zelf een huis bouwen bijvoorbeeld. Dat is echt heel bijzonder.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik wil dicht bij de bewoners staan. Ik zou het al fantastisch vinden als we over vier jaar kunnen zeggen dat een groot deel van de Almeerders wéét wat die raadsleden voor werk doen. Gezien het lage opkomstpercentage bij de laatste verkiezingen zou dat al pure winst zijn.