Emailadres: afvandenberg@almere.nl
In de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Ik heb mezelf altijd voorgesteld als ‘Ton van den Berg, buschauffeur’. Want dat ben ik heel mijn werkzame leven geweest. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik ben sinds 1980 Flevolander. Eerst woonde ik in Lelystad en in 1990 ben ik in Almere komen wonen. Op de Schipperskade aan het Weerwater, midden in het centrum. Die woningen werden gesloopt voor het nieuwe stadscentrum. Jammer, het was het mooiste plekje van Almere.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik was enorm boos dat die woningen aan de Schipperskade gesloopt moesten worden. De kleine man moest wijken voor het grootkapitaal. Dat maakte mij actief, maar ik was ook al lang actief bij de vakbond, waar ik veel lobbywerk richting politiek deed. En ik was actief in het bewonersplatform.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Sociale woningbouw. Er moeten veel meer betaalbare woningen komen voor jongeren en woningen die senioren-proof zijn.
  • We moeten stevig inzetten op het armoedebeleid. Daar zijn echt concrete oplossingen voor nodig. Een voedselbank zou niet nodig moeten zijn.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik ben iemand met een duidelijke mening en die zal ik laten horen. Natuurlijk vanuit de SP-fractie maar ik laat ook binnen de fractie mijn stem horen. Er is een partijbelang, maar het gaat om het belang van Almere. Ik hou ervan om verbindingen te leggen. Samen moeten we tot oplossingen komen.