Emailadres: aselman@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Ik ben geboren in Libanon. Mijn vader is kunstenaar en opende een galerie in Amsterdam. Na een aantal jaar wilde hij zijn gezin herenigen. In mijn puberteit verhuisde ik dus plotseling naar Nederland. Ik was puber en vond het hier verschrikkelijk. Ik kon maar moeilijk wennen. Mijn ouders waren resoluut op het hoofdstuk ‘Libanon’ uit te wissen: we moesten Nederlandse televisie kijken, Nederlands leren praten en we gingen de eerste vier jaar niet naar Libanon op vakantie. In middels ben ik 25 jaar en ben supergelukkig met de kansen die ik in Nederland, in Almere, kreeg. Ik ben inmiddels verpleegkundige in het Flevoziekenhuis.

Waarom ben je actief in de politiek?
Sinds 2,5 jaar zet ik me in voor Vluchtelingenwerk. Via dat werk kwam ik in aanraking met de politiek. En de politiek ook met mij, overigens. Er waren meerdere partijen die me wilden inlijven. Ik koos uiteindelijk voor de PvdA omdat die partij het dichtst bij me ligt. Ik kreeg er een interne opleiding en twijfelde lang of ik me wel kandidaat zou stellen voor de gemeenteraad. Uiteindelijk ben ik met voorkeurstemmen in de raad gekomen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • De integratie van statushouders gaat niet goed. Dat moet beter kunnen. Ik wil ze begeleiden met alles: werkgelegenheid, integratie.
  • Re-integratie is belangrijk om mensen weer aan het werk te krijgen. Dat geldt voor iedereen.
  • Aandacht voor cultuur. Cultuur vormt je identiteit. Nederland en Almere mogen trots zijn op hun cultuur.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik hoop echt een verschil te kunnen maken. Ik ben zeer actief in het vluchtelingenwerk, maar ook in mijn steun aan minima. Ik maak veel gebruik van social media, zet filmpjes op YouTube. Daardoor heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Ik wil ook laten zien hoe belangrijk de lokale politiek is. Mensen zien mij als een mensen-mens en daar ben ik trots op. Ik wil dat ook blijven doen.