Emailadres: cahles@almere.nl
Twitter: @zegmaarkees
In de raad sinds: Juni 2014

Even voorstellen
Ik ben bijna 57 jaar, geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en wijs geworden in de Flevopolder. In 1984 ben ik met mijn vrouw naar Almere gekomen waar we drie kinderen hebben groot gebracht en inmiddels weer zijn uitgevlogen. In het zakelijk leven heb ik mij altijd in de ICT bewogen, eerst als ICT-consultant, later als Business- en Operations Manager. Op dit moment ben ik HR verantwoordelijk voor het verzuimbeleid bij Atos. In 2010 ben ik aanraking gekomen met de Almeerse politiek vanwege bouwplannen van de gemeente. In 2014 kwam ik op de lijst bij Leefbaar Almere en werd ik fractie-assistent

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben actief geworden omdat ik 2010 merkte dat inwoners niet of nauwelijks echt betrokken werden bij veranderingen in hun buurt, participatie betekende voor de gemeente: “We komen het nog een keertje uitleggen.”

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Echte zeggenschap in buurten en wijken als het gaat om veranderingen in de wijk. De buurt heeft het voor het zeggen en de gemeente is regisseur en stelt alleen de randvoorwaarden.
  • Almere financieel gezond houden met voldoende buffers om een crises te kunnen opvangen en meer klare taal; vooral ook in begrotingen
  • Een eerlijke parkeerexploitatie en niet een melkkoe voor de gemeente.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik vind het belangrijk dat Almeerders meer invloed moeten kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving. Daarnaast maak ik mij hard voor toekomstbestendige financiën zodat we kunnen blijven investeren in deze mooie stad.