Portretfoto van Zoubida Bouljhaf

Emailadres: zbouljhaf@almere.nl
Twitter: @bouljhaf
Ik woon in Almere vanaf: 2001
Ik zit in de raad sinds: 2010

Even voorstellen
Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 ben ik gekozen tot raadslid voor GroenLinks Almere. Ik ben 41 jaar, getrouwd en moeder van een zoon. Ik ben naast het raadswerk werkzaam als grondstewardess voor verschillende luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.
Ongeveer 10 jaar geleden ben ik actief gaan meekijken bij GroenLinks tijdens vergaderingen, de Politieke Markt, werkbezoeken, etc. Wat mij erg aansprak bij GroenLinks is de energie en de motivatie om allerlei zaken te veranderen en te verbeteren in Almere.
In 2010 ben ik gekozen tot fractie-assistent en begon mij vanuit deze plek in te zetten als volksvertegenwoordiger.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben 10 jaar geleden actief mee gaan doen omdat ik in Almere zelf dingen tegenkwam die in mijn ogen anders kunnen: waar kun je als burger terecht voor je vragen over het onderhoud, hoe vind je de juiste persoon op het stadhuis voor je vraag, waar kun je hulp krijgen voor de opvoeding van je kind, etc. Dit is nog steeds één van mijn speerpunten om actief te zijn in de politiek. Een oplossing zoeken en bieden.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Het Sociaal Domein verder integreren in de Almeerse samenleving. Dat bewoners nog beter hun weg gaan vinden voor bijvoorbeeld hun zorgvragen, uitkering, etc.
  • Uitbreiding in hoger onderwijs in Almere een mooi doel zijn om te bereiken: Nog meer opleidingen en dus hoger aantal studenten. Pluspunt voor de Almeerse economie.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik ga graag in gesprek met de bewoners, maar ook met de instanties in de stad. Als er een probleem is dan ga ik dat eerst vanaf het begin uitzoeken zodat ik precies weet waar het over gaat en waar de oplossing gezocht kan worden. Voor de sociale vraagstukken in Almere zou ik mij graag willen blijven inzetten. Er is genoeg te doen in Almere!