Portretfoto van Willy-Anne van der Heijden

Emailadres: watvdheijden@almere.nl
Twitter: @WAvdHeijden
Ik zit in de raad sinds: Maart 2010

Even voorstellen
Ik woon sinds 1997 in Almere. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Ik werk bij de gemeente Amersfoort als manager van de afdeling die gaat over het beleid en de uitvoering op het gebied van milieu, economie, wonen en cultuur. Ik loop al een tijdje mee in de politiek, maar het raadswerk doe ik nog steeds met veel plezier. Het past ook bij mijn nieuwsgierige aard en brede interesses voor wat er speelt in Almere en daarbuiten.  

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben een Almeerse die hier van begin af aan met veel plezier woont. Juist daarom wil ik iets teruggeven aan de stad door me in te zetten voor de publieke zaak. Ik heb dat in de beginjaren gedaan door bestuurswerk voor de Emancipatieraad en voor Emancipatiecentrum Avanti. Deze laatste heb ik mede opgericht. Maar omdat ik niet meer aan de zijlijn wilde staan, maar direct invloed wilde uitoefenen op de besluitvorming van de raad, ben ik raadslid geworden.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Almere moet sociaal, groen en open (iedereen is welkom in de stad) worden
  • Niemand hoeft in armoede te leven, gelijke kansen voor iedereen
  • Genoeg wijkverpleging, goede wijkteams
  • Levendige culturele sector

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik wil meer cultuur en meer musea, wat past bij een stad van ruim 200.000 inwoners. Ik zal me sterk maken om Almere écht energieneutraal te maken in 2022.  Maatregelen die goed zijn voor het klimaat én voor de portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan woningen die geen energierekening meer geven of schoon openbaar vervoer.