Portretfoto van Jaap Steenkamer

Emailadres: jhsteenkamer@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: maart 2018

Even voorstellen
Ik ben geboren en opgegroeid in Muziekwijk. Nu woon ik in Centrum. Ik heb politicologie gestudeerd in Nijmegen en werk nu in de ICT. Een van mijn passies is zeilen en ik ben dan ook nog wel eens te vinden in de jachthaven van Haven. Ik ben blij om te zien dat de Almeerse identiteit zich steeds verder ontwikkeld. Juist nu steeds meer mensen maatschappelijk actief worden die in Almere geboren zijn en de binding met de stad groeit.
Ik zou graag zien dat we in Almere mensen die het nodig hebben ondersteuning kunnen bieden. Of dat nu jongeren in de verdrukking, of ouderen met dementie zijn, we zijn het ze verplicht.

Waarom ben je actief in de politiek?
Raadslid zijn is een grote eer. Je mag je inzetten voor je eigen stad en je hebt de verantwoordelijkheid gekregen om mensen een stem te geven. Daarom wil ik graag van mensen horen wat er beter kan en moet. Tegelijkertijd moet je zelf de conclusie trekken wat er vervolgens gedaan moet worden en welke lijnen je daarvoor moet uitzetten.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Goede toegankelijkheid van voorzieningen voor mensen in nood
  • Echte banen
  • Duurzaam wonen.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Dat ik werk om voor de meest kwetsbaren op te komen. Hierbij probeer ik niet te kort door de bocht te gaan en dus te zorgen dat ik weet waarover ik het heb.