Portretfoto van Sven van der Burg

Emailadres: svanderburg@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Als trotse vader van drie (jongvolwassen) kinderen die een mix van veel verschillende vrienden hebben kijk ik met een frisse blik naar de stad. Open en met vertrouwen in de toekomst. Almere is voor mij de stad waar dát kan. Wie mij wil leren kennen zou eens een Rondje Weerwater met me mee moeten lopen, of het langs het Vier Bruggenpad op een mooie dag. Of op zaterdagmiddag een kop koffie drinken op een terras met uitzicht op ons prachtige stadscentrum. Graag laat ik me op sleeptouw nemen door Haven, Poort of Buiten waar als ik Stad-bewoner veel te weinig kom (maar dát gaat echt veranderen!). Ruim acht jaar heb ik als woordvoerder bij de politie in Flevoland gewerkt. Daar is mijn interesse voor veiligheid en de samenleving gewekt en dat is nooit meer overgegaan. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar andere culturen en houd ik me bezig met de vraag hoe we met elkaar de stad verder brengen kunnen brengen.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik ben politiek actief voor Almere omdat ik wil bijdragen aan kansen voor iedereen waarbij het niet uit mag maken waar je vandaag komt want samen bouwen we aan de toekomst van onze prachtige stad.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Het samen met anderen realiseren van een veilige, gastvrije en mooie stad waar iedere Almeerder trots op kan zijn
  • Almere financieel sterk houden en tegelijkertijd slim investeren in de, voor de stad zo belangrijke thema’s: werkgelegenheid, onderwijs en stadsklimaat
  • Laten zien dat jij als Almeerder de verandering bent die je in de stad wilt zien.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Almeerders hebben mij gekozen om hun belangen te vertegenwoordigen. Dat zal ik de komende vier jaar doen met volle overtuiging en recht uit het hart. Positief, toekomstgericht en oprecht. Als volksvertegenwoordiger wil ik vier jaar lang het beste voor de stad proberen te bereiken. Of het nu gaat om werk, onderwijs of klimaat.