Portretfoto van Michael Busby

Emailadres: mwbusby@almere.nl
In de raad sinds: September 2014

Even voorstellen
Ik ben 33 jaar en woon al vanaf mijn tweede levensjaar in Almere. Ik ben hier dus echt opgegroeid en hou van de stad. Ik heb Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) gestudeerd. In mijn middelbare schooltijd ben ik via de school in aanraking gekomen met de roeisport. In mijn studententijd heb ik op wedstrijdniveau geroeid voor Skøll en heb ook deel uitgemaakt van het bestuur. De laatste vier jaar was ik fractie assistent voor D66.

Waarom ben je actief in de politiek?
Je kan zeuren over wat er niet goed gaat in de stad, of de handschoen oppakken en er wat mee doen. Ik kies voor die laatste optie. Als bestuurslid bij Skøll en ook als voorzitter van de OR krijg ik te maken met politieke krachtenvelden. Ik hou daarvan. Mijn vader was trouwen ook politiek actief, voor het CDA.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Huisvesting, er moeten goede en betaalbare sociale woningenkomen en Almeerders moeten ook weer wooncarrière kunnen maken. Vroeger verhuisden Almeerders veel en vaak. Dat mag best weer terugkomen
  • Duurzaamheid – we moeten extra inspanningen doen om Almere in 2022 energieneutraal te krijgen
  • Beter openbaar vervoer richting Amsterdam en zeker richting Utrecht. Ook nachtverbindingen.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Ik hou niet van mensen die beloftes doen en die dan niet nakomen. Maar ik ga me absoluut hard maken voor de speerpunten die mezelf heb gesteld. Met mijn D66-bril op, uiteraard. Maar wel in het belang van alle Almeerders. Het algemeen belang is immers het belangrijkste.