Email: etolkampdevries@almere.nl 
Zit in de raad sinds: April 2018

Even voorstellen
Ik woon sinds twee jaar weer in Almere, nadat ik tien jaar in de sloppenwijken van Zuid-Afrika heb gewerkt. Daarvoor woonde ik ook al elf jaar in Almere. Inmiddels ben ik met pensioen. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en een kleinkind.

Waarom ben je actief in de politiek?
Toen ik terugkwam uit Zuid-Afrika werd ik door iemand uit de partij gevraagd. Eerlijk gezegd had ik weinig met politiek. Ik heb geen bestuurlijke ervaring, maar heb wel projecten geleid. Ik heb even over het voorstel nagedacht en, omdat ik graag zingeving in mijn leven zoek, me er toen voor opengesteld.  Ik raak steeds enthousiaster.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Gezien mijn werk in Zuid-Afrika ligt mijn hart vooral bij de mensen die het meest kwetsbaar zijn. Ik zal me dus vooral bezighouden met armoedebestrijding, eenzaamheid, ouderen. Ik heb als fractieassistent inmiddels al wijkbezoeken afgelegd en ook wijkteams bezocht. Ik denk dat ik mijn steentje wel kan bijdragen.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Niet alleen als raadslid, maar ook als fractieassistent ben je volksvertegenwoordiger. Dat zie ik vrij letterlijk: ik wil dicht bij de bewoners staan. Zichtbaar zijn, maar vooral luisteren. En ook actief op zoek gaan naar dingen die niet goed gaan: waarom valt iemand tussen de wal en het schip?