E-mail: bmalotaux@almere.nl
Twitter: @basmalotaux

Even voorstellen
Ik woon al lang in Almere, ik ben getrouwd en in september verwachten mijn vrouw en ik ons eerste kind. Een zoon wordt het. Ik ben sinds 2005 politiek betrokken bij het CDA geraakt en een jaar later was ik al fractie assistent. In de vorige raadsperiode werd ik fractievoorzitter en raadslid. Ik studeerde Rechten, maar ben tegenwoordig actief als software engineer. Op de middelbare school werd de interesse voor politiek voor het eerst aangewakkerd. Ik herinner me dat we met de klas een kijkje namen bij een raadsvergadering. Ik vond het geweldig.

Waarom ben je actief in de politiek?
Met name omdat je via de politiek een positieve bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Het ligt me ook goed. In mijn schooltijd werd ik al blij van debatwedstrijden. Ik voel me thuis bij een Christelijke partij. Daarbij spreken de vier kernwaarden van het CDA mij bijzonder aan: gespreide verantwoordelijkheid, gerechtigheid, solidariteit en rentmeesterschap.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Aanpakken laaggeletterdheid. Dat is nog steeds een probleem. Er is nog steeds geen structureel beleid
  • Eenzaamheid, een probleem voor veel mensen. En absoluut niet alleen voor ouderen.
  • Er moet een ouderenbeleid komen, want Almere vergrijst.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

Ik hoop dat ik als raadslid vooral de noodzaak van een structureel ouderenbeleid onder de aandacht kan brengen. Almere doet niet aan doelgroepenbeleid, maar de stad vergrijst en de voorzieningen daarvoor blijven achter.  ik voorzie dat we tegen grote problemen aanlopen als we niet met een doelgericht beleid komen.