Emailadres: mhjboogers@almere.nl 
In de raad sinds: april 2018

Even voorstellen
Ik ben geboren en getogen in Hilversum en ongeveer 30 jaar geleden verhuisd naar Almere Buiten, waar ik met veel plezier woon. Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons die inmiddels uitgevlogen zijn. In mijn vrije tijd loop ik graag met mijn honden in de vele parken die Almere rijk is en geniet ik van de natuur. Daarnaast mag ik graag reizen, tuinieren, koken en gezellige activiteiten ondernemen met mijn familie en vrienden.

Waarom ben je de politiek ingegaan?
Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik mogen ervaren dat keuzevrijheid in onderwijs bij studenten een groot goed is. Kwalitatief goed onderwijs in een veilige leeromgeving is belangrijk; dit bindt jongeren aan onze stad. Daarom is het belangrijk dat er meerdere onderwijsinstellingen in Almere actief zijn, hierdoor kunnen studenten een weloverwogen keuze maken over waar zij hun opleiding willen volgen. Ook in Almere zijn vele mantelzorgers actief. Ik vind het belangrijk dat wij mantelzorgers ondersteunen. In het verleden ben ik ook mantelzorger geweest en heb mogen ervaren dat dit een grote impact op je leven kan hebben. Het bieden van ondersteuning in welke vorm dan ook kan echt het verschil maken.   

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Keuzevrijheid in het onderwijs
  • Ondersteuning van mantelzorgers
  • Het imago van Almere in positieve zin op de kaart zetten

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Het is belangrijk om te weten wat er onder onze inwoners leeft, we moeten tenslotte met elkaar deze stad ‘maken’. Daarom wil ik graag met hen het gesprek aan gaan en daar waar mogelijk inspelen op hun ideeen en wensen. Daarnaast wil ik graag laten horen en zien wat er goed gaat in Almere, laten we daar eens de nadruk op leggen.