Emailadres: jcocu@almere.nl 
In de raad sinds: Maart 2017

Even voorstellen
Ik woon al 33 jaar in de Kruidenwijk en woon dus al lange tijd in Almere. Eerst heb ik nog een poosje in Stedenwijk-Noord gewoond. Ik heb Almere dus zien groeien. In die tijd ben ik aan een tweede huwelijk begonnen en heb daardoor inmiddels al negen kleinkinderen.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik maak me al mijn leven lang sterk voor de mensen die het wat minder hebben. De SP is ook echt mijn partij. Binnen de partij ben ik actief geweest in verschillende werkgroepen. In de vorige raadsperiode vroegen ze of ik ook politiek actief wilde worden als fractieassistent. Ik had daar wat weerstand tegen omdat ik het stadhuis vooral zag als een praathuis van mensen die praten over onderwerpen waar ze nooit mee te maken krijgen. Maar dat beeld is intussen wel veranderd. Ik heb het werk echt leren waarderen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Als fractieassistent ben je eigenlijk een vliegende kiep. Ik kan op veel onderwerpen de fractie steunen. Ik ga me vooral bezighouden met financiën, sport en cultuur. Met al die thema’s heb ik wel wat. Ik ben ook jarenlang voorzitter geweest van de Jeu de Boulesvereniging.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik zal laten weten dat ik betrokken ben bij mensen die het wat minder hebben. De SP zorgt er altijd voor dat deze mensen bij ons terecht kunnen. We praten niet alleen maar, we gaan ook de buurt in en natuurlijk kunnen mensen ons ook bereiken via de telefoon of website.