PVV is nog niet klaar met discussie over afvalcontrole

De PVV is nog niet klaar met de discussie over de controle op afvalscheiding. Fractievoorzitter Toon van Dijk vindt dat het college de vragen van zijn partij nog niet afdoende beantwoord heeft.

“Door de bestickering van de afvalcontainers weet de gemeente precies wat de burger in de afvalbak doet. Die snuffeldrang gaat ons te ver. Op grond van welke regelgeving kan de gemeente het burgers verplichten om een sticker aan te brengen op de afvalbak? Bovendien is het systeem niet waterdicht want iedereen kan van alles in de afvalbak van zijn buurman gooien. En die zou daarvoor dan een berisping krijgen. Belachelijk, natuurlijk.”
Ook twijfelt Van Dijk of de controle kostendekkend is. “De controle is waarschijnlijk een gevolg van afspraken met afvalverwerkers. Die gaan in het contract met de gemeente uit van een bepaald percentage gescheiden afval. Wordt dat niet gehaald, dan leidt dat tot boetes. We hebben als PVV nu twee keer vragen gesteld over dit onderwerp. Die zijn onvoldoende beantwoord. Vandaar dat het komende donderdag weer op de agenda staat. Nu willen we glasheldere antwoorden van de wethouder.”