Opnieuw in de raad - Chris Jansen

Net als veel andere PVV-raadsleden is ook Chris Jansen zijn tweede raadsperiode ingegaan. Hij merkt dat zijn partij de politieke verhoudingen in Almere flink op scherp heeft gezet. “De PVV is de grootste partij in Almere, maar je zag al tijdens de coalitieonderhandelingen dat de partijen er alles aan doen om ons te ontwijken. Het gevolg is nu dat we met een college zitten dat als los zand aan elkaar hangt. Er is duidelijk spanning tussen de collegepartijen. Dat maakt de oppositie sterker. Ik weet intussen wel hoe ik daar namens mijn partij mijn voordeel mee kan doen.”

Er zijn voldoende items waar de PVV zijn speren op richt. Jansen: “De Floriade is zo’n punt. Het college verstopt uitgaven van de Floriade in voorstellen die niets met dit bloemetjesfiasco te maken hebben. Die kosten vallen dan formeel niet onder de Floriade. Kunstmatig worden de kosten op die manier lager gehouden. En dan heb ik het nog niet eens over de verspillingen. Zoveel kantoren en bedrijven terreinen die in Almere leegstaan en dan bouwen we vrolijk een nieuwe locatie. En niet zomaar een locatie: een peperdure A1-locatie.”

De komende tijd wil Jansen zich ook inzetten voor de Sport. “Dat is echt een ondergeschoven kindje. Almere snakt naar bijzondere evenementen. Ik las dat de grote dartsbond PDC in Ahoy wedstrijden in de World League wil gaan spelen. Dat zou nu een mooi evenement voor Almere zijn.”