Grootoonk, A.J.

Personalia

A.J. Grootoonk
Roepnaam: Anja

Bestuursfuncties

GemeentesecretarisGemeenteraad 2006-2010 
 Vanaf juni/juli 2008. Opvolger van Berhard Arnold.
GemeentesecretarisGemeenteraad 2010-2014 
GemeentesecretarisGemeenteraad 2014-2018

Overige bijzonderheden

Voor haar benoeming tot gemeentesecretaris was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Auris Groep. Daarvoor was ze zeven jaar Korpschef van de regiopolitie Noord-Holland-Noord. 

Anja Grootoonk is in 1960 geboren in Deventer. Na de Pedagogische Academie begon ze als leerkracht op een VSO-MLK in Enschede. In 1987 werd zij Districtsbestuurder voor de Industriebond FNV en later in 1990 Districtshoofd. In deze periode studeerde ze enkele jaren sociale wetenschappen en bedrijfskunde. 

Nadat ze regionaal directeur was bij de Arbeidsvoorziening Twente en Cadans UVI BV, kwam ze in 1997 bij de regiopolitie Twente als plaatsvervangend korpschef. In 2000 werd ze korpschef van de Politie Noord-Holland Noord, waarna ze in februari 2007 overstapte naar de Koninklijke Auris Groep. Anja Grootoonk is sinds enkele jaren lid van het Bestuur Stichting Oranjehuis, het European Leaderschip Platform en het Ambassadeursnetwerk Servant Leadership. 

Anja Grootoonk zal op 1 juli 2008 officieel beginnen in haar nieuwe functie. Bernard Arnold, de huidige gemeentesecretaris, zal gedurende maand juli nog aanwezig zijn om haar waar nodig in te werken in de gemeentelijke organisatie.