SP

SP

Hans Everhard

Wie bent u, wat drijft u?

“Ik ben een sociaal en betrokken mens. Ik heb 42 jaar in de Zorg gewerkt, waarvan 25 jaar als ambulance verpleegkundige. Daarnaast ben ik al sinds 1976 actief voor de vakbond. Mijn grootste drijfveer is dat ik niet tegen onrecht kan. Zo kan ik echt boos worden dat de rekening van de crisis betaald is door de mensen met de minste draagkracht.”

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van uw partij voor de komende vier jaar?
“De sociale woningbouw in Almere moet beter. Er is nu een wachttijd van 8 jaar voor een sociale huurwoning. Dat is veel te lang. Daarnaast kiest de SP voor armoedebestrijding. In Almere groeien 6000 kinderen in armoede op. Dat mogen we niet accepteren. Ook willen wij dat Almeerders Zorg in de eigen buurt kunnen krijgen: in elke wijk een gezondheidscentrum en de Zorgtaken niet aanbesteden. Dat werkt niet.”

Wat vindt u dat echt moet veranderen in Almere?
“Het nieuwe college moet snel met de Woningbouwverenigingen om tafel gaan zitten om voldoende grond vrij te maken voor sociale woningbouw. Dit college heeft altijd de hand om knip gehouden, en nu moet het roer echt om. Almere bouwt nu niet eens voldoende betaalbare woningen voor de eigen aanwas.”

Wat moet vooral zo blijven zoals het nu is?
Het cultuuraanbod. Er moet meer geld naar initiatieven zoals Vis á Vis, of andere vormen van cultuur, maar het zou al heel mooi zijn als we kunnen behouden wat er nu is.

Wat merkt de ‘gewone Almeerder’ ervan als u in de raad komt?
“Als we stoppen met de Floriade, omdat er te veel gemeenschapsgeld naar toe gaat, dan kan dat geld naar belangrijkere zaken als armoedebestrijding, sociale woningbouw en Zorg. Almeerders die financieel in de penarie zitten, gaan merken dat ze steun krijgen. Het liefst financieel, maar ook door bijvoorbeeld een Stadspas in te voeren waarmee korting wordt verkregen op de bibliotheek of het openbaar vervoer. En we willen pertinent dat kinderen niet opgroeien in armoede. Dat is in Nederland anno 2018 niet uit te leggen.”

De eerste 10 kandidaten

Hans Everhard
Azhar Naeem
Ton van den Berg
Kelt Lohstro
Erwin Prins
John Cocu
Danny van Zuijlen
Annemieke Koopman
Maike Müller
Frans Mulckhuijse