Respect Almere

Respect Almere

Voor een Beter en Sterker Nederland!

Respect (R!) staat voor wat miljoenen Nederlanders vinden en willen. De culturele Nederlandse waarden moeten gerespecteerd worden. Zij willen dat de politiek prioriteit geeft aan Nederland. Meer veiligheid, betere zorg en meer handhaving waarbij streng opgetreden wordt tegen normvervaging, hufterigheid of misbruik van sociale voorzieningen. Door wie dan ook. Regels zijn regels en wie ze overtreedt draait op voor de gevolgen. Gevangenisstraffen moeten volledig worden uitgezeten; van strafvermindering kan geen sprake zijn.

René Eekhuis

Wie bent u, wat drijft u?
“Ik ben een Almeerse ondernemer die graag veel Almeerders prettig in onze stad ziet wonen en werken. Dat ze kunnen leven in een mooie, groene omgeving met een gevarieerd aanbod in huizen en banen op alle niveaus.”

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van uw partij voor de komende vier jaar?

“Een belangrijk punt van Respect Nederland is belastingverlaging. Het is belangrijk dat belastingen eens een keer omlaag gaan en niet altijd automatisch omhoog. Daarnaast willen we dat de Floriade stopt en dat de hondenbelasting wordt afgeschaft.”

Wat vindt u dat echt moet veranderen in Almere?

“De communicatie vanuit het stadhuis naar de inwoners toe gaat bijna altijd fout. Neem bijvoorbeeld het kappen van bomen, het plaatsen van containerwoningen in de wijk of een nieuwe moskee. Maar eigenlijk bij alle nieuwe plannen. Dus dat moet echt veel en veel beter.’

Wat moet vooral zo blijven zoals het nu is?
“Het mooie groen in de stad moet behouden blijven, maar het moet veel beter onderhouden worden. De sector Toerisme is ook goed in ontwikkeling, daar zitten mogelijk nog meer banen voor Almeerders in.”

Wat merkt de ‘gewone Almeerder’ ervan als u in de raad komt?

“De hondenbelasting schaffen we af en we krijgen lagere belastingen. Daarnaast genereren we meer banen voor Almeerders en ook meer opdrachten voor ZZP’ers. 65-plussers gaan gratis met de bus en parkeren kan goedkoper.”

Heeft u vragen? E-mail René Eekhuis op raeekhuis@almere.nl

De kandidaten

René Eekhuis
Rick van Mourik
Sonja Smeekes
Pim van Kesteren
Ingrid Pieters
Petra Nauta