PVV

Lijsttrekker: Toon van Dijk

Wie bent u, wat drijft u?
“Ik ben de lijsttrekker voor de PVV, getrouwd en vader van twee dochters. Mijn belangrijkste drijfveer om actief te zijn voor de PVV is dat ik niet langer passief wilde toekijken hoe ons land en onze prachtige stad te grabbel worden gegooid en worden weggegeven aan de islam. Massa-immigratie en multiculturaliteit vormen de grootste bedreigingen voor de Westerse normen en waarden en de eenheid van ons land.”

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van uw partij voor de komende vier jaar?

1. Stop de Floriade!
2. Almere de-islamiseren
3. Lagere lasten

Wat vindt u dat echt moet veranderen in Almere?
“Dat er op zorg voor ouderen en langdurig zieken beknibbeld wordt terwijl islamitische gelukszoekers hier in Almere een gratis huis krijgen en gratis in de watten gelegd worden. We moeten onze eigen mensen de zorg geven die ze verdienen en vooral inzetten op de terugkeer van migranten naar hun land van herkomst.”

Wat moet vooral zo blijven zoals het nu is?
“Dat is makkelijk. Almere moet die prachtige mooie groene stad blijven waarin Almeerders kunnen sporten en recreëren. Helaas hebben de PvdA en VVD in de afgelopen jaren steeds meer groene stukken volgebouwd. Het ergste zit nog in het vat: de verwoesting van het Weerwater als het prachtige groen/blauwe hart van de stad door de komst van de Floriade. Daarom zet de PVV ook alles op alles om dat tegen te houden.”

Wat merkt ‘de gewone Almeerder’ er van als u in de raad komt?
“De gewone Almeerder merkt dat hij wat te zeggen krijgt als het aan de PVV ligt. Door middel van de invoering van een referendum kunnen Almeerders zelf beslissen wat goed voor ze is in plaats van dat politici, die één keer in de vier jaar gekozen worden, dat voor ze beslissen. Kijk naar de Floriade: als Almeerders het voor het zeggen zouden hebben gehad was die ellende er nooit gekomen. Met de PVV in de raad wordt er gevochten voor de belangen van gewone Almeerders in plaats van dat er geld wordt weggesmeten aan prestigeprojecten en het pamperen van gelukszoekers.”

De eerste 10 kandidaten

Toon van Dijk
Willem Boutkan
Annette Raijer
Chris Jansen
Frank Fesevur
Julien van der Kolk
Arnoud Ravestein
Jenny Zerfowski
Kenneth van Kamperdijk
Ron Dubbelman