PvdA

PvdA - Leven, wonen en werken in een stad waarin iedereen meedoet

De PvdA is ontzettend trots op Almere. Een mooie, diverse en open stad waar alles mogelijk is. De PvdA staat voor vooruitgang en verbinding. Wij zien een stad waarin iedereen zijn dromen kan laten uitkomen. Een stad waarin niet afkomst, maar toekomst telt. Om zeker te zijn dat iedereen meedoet en mee kan blijven doen, is een sociale en rechtvaardige stad nodig.

  • De PvdA gaat voor meer betaalbare woningen. De wachtlijsten worden teruggedrongen door nog veel meer sociale woningen bij te bouwen.
  • De PvdA gaat voor meer werk voor alle Almeerders. Anoniem solliciteren wordt de norm zodat het niet meer uitmaakt of je Mo of Mees heet, 36 of 63 jaar bent en of je wel of niet zwanger kunt worden.
  • De PvdA werkt aan het welzijn van de hele stad. Het geld gaat naar de cliënt en niet naar goedbetaalde directeuren. Jij bepaalt mee over jouw eigen zorgtraject. De kwaliteit van de wijkteams is overal gelijk, of je nou in de Wierden of in de Waterwijk woont.
  • De PvdA staat voor een stad van de toekomst. Met de Floriade investeren wij in meer werkgelegenheid, hoger onderwijs, de verbreding van de A6 en een verdubbeling van het treinverkeer. Met de aandacht voor duurzaamheid en de pioniersrol die Almere hierin heeft, is Almere straks klaar voor de toekomst.

Met lef, liefde en daadkracht strijden wij de komende periode om van Almere een nog mooiere stad te maken. Dit doen wij samen met jou. Niet vanuit het stadhuis, maar in de stad. Wij brengen de verhalen van de straat naar de raad, om Almere vooruit te helpen. Almere verdient het. 

Lijsttrekker: Jerzy Soetekouw

Wie bent u, wat drijft u?
Ik heb een Surinaams-Nederlandse achtergrond en ben opgegroeid in Almere. Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in de Noorderplassen. Mijn motto: “Een goed politicus denkt niet aan de volgende verkiezingen, maar aan de volgende generatie.”

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van uw partij voor de komende vier jaar?
Iedereen moet betaalbaar kunnen wonen. We willen meer woningen bouwen met een maximale huur van 500 euro per maand. Ook pakken we de wachtlijsten aan. Starters moeten meer kansen krijgen. Almeerders moeten zeker zijn van een eerlijke kans op werk. Wij stimuleren diversiteit en willen voorrang voor lokale ondernemers en Almeers personeel. Alle Almeerders hebben recht op goede zorg. Wij geven de wijkteams meer eigen zeggenschap en zetten alles op alles om de wachtlijsten in de Jeugdzorg terug te dringen.

Wat vindt u dat echt moet veranderen in Almere?
We willen meer investeren in oudere wijken en stadsdelen. Haven krijgt een nieuwe playground en de PvdA heeft ervoor gevochten om Jeugdland te behouden. Na Haven volgen ook de andere, oudere gebieden. Wij geven de hele stad de aandacht en liefde die het nodig heeft.

Wat moet vooral zo blijven zoals het nu is?
Almere is groot geworden door te pionieren en experimenteren. Die instelling maakt Almere tot een van de leukste steden van Nederland om te wonen. De komst van de Floriade(wijk) past in de traditie van pionieren en experimenten, met oog voor duurzaamheid en nieuwe generaties. Met deze typische Almeerse lef blijft Almere de stad van de toekomst.

Wat merkt ‘de gewone Almeerder’ er van als u in de raad komt?
Voor de PvdA is het ontzettend belangrijk om in contact met de stad te blijven. Veel van ons werk speelt zich af in de gemeenteraad, terwijl de echte verhalen, ideeën en problemen op straat ontstaan. Wij hebben onze tijd op het stadhuis gehalveerd om bij Almeerders op bezoek te gaan, bijvoorbeeld bij verenigingen, buurtpreventieteams of op verzoek bij Almeerders thuis. Wil je iets aan ons kwijt? Neem gerust contact met ons op via jasoetekouw@almere.nl! 

De eerste 10 kandidaten

Jerzy Soetekouw
Judith Wijnen
Leide Höhle
Kerim Iskender
Erik Theunissen
Hassan Buyatui
Ruud de Jonge
Rob Maurits
Tarik Sahbaz
Tineke Ras