GroenLinks

GroenLinks

Lijsttrekker Willy-Anne

Wie bent u, wat drijft u?
Ik ben een Almeerse die hier al heel lang met veel plezier woont. Juist daarom wil ik iets teruggeven aan de stad door me in te zetten voor de publieke zaak. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen het hier ook fijn hebben. Ook als het je niet komt aanwaaien.

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van uw partij voor de komende vier jaar?
GroenLinks is voor een sociaal, groen en open Almere. Niemand hoeft in armoede te leven, zeker kinderen niet. Je moet goed kunnen wonen - het liefst met een baan maar als dat niet mogelijk is: een goed vangnet. Genoeg wijkverpleging, goede wijkteams. We willen Almere groen houden zodat kinderen gezond kunnen opgroeien in een duurzame stad. Met gelijke kansen voor iedereen. Daar hoort ook een levendige culturele sector en burgerparticipatie bij.

Wat vindt u dat echt moet veranderen in Almere?
Een grote stad als Almere heeft echt meer culturele voorzieningen nodig. In Amsterdam wordt bewust in cultuur geïnvesteerd omdat bedrijven zich er daardoor willen vestigen. In Almere moet de cultuur ook meegroeien. Cultuur zorgt voor ontplooiing en groei.

Wat moet vooral zo blijven zoals het nu is?
Almere is een heel veilige stad en dat moeten we zo houden. Het is hier goed geregeld. Je kunt je kind veilig op fiets naar school laten gaan. We moeten ervoor waken dat dit principe niet wordt losgelaten, zoals we in Poort zien. En natuurlijk moeten we de groene omgeving koesteren.

Wat merkt ‘de gewone Almeerder’ er van als u in de raad komt?
We willen meer cultuur en meer musea, wat past bij een stad van ruim 200.000 inwoners. Wij kiezen voor extra inspanningen om Almere écht energieneutraal te maken in 2022.  Maatregelen die goed zijn voor het klimaat én voor de portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan woningen die geen energierekening meer geven of schoon openbaar vervoer.  We blijven de Floriade kritisch volgen, maar we zien dit evenement ook als grote katalysator om ons te profileren als stad die oplossingen aandraagt voor het voedselprobleem, het energie vraagstuk en slim vervoer.

De eerste 10 kandidaten

Willy-Anne van der Heijden
Jessica Kips
Jaap Steenkamer
Joske Galiart
Esther Hagelaar
Zoubida Bouljhaf
Albert Waninge
Steven Vrouwenvelder
Tycho Snelder
Tom van der Wal