De Politieke Markt

Wat is de politieke markt?

De Almeerse gemeenteraad vergadert en overlegt bijna elke donderdagavond op de Politieke Markt. Als inwoner van de gemeente Almere kunt u op deze bijeenkomsten altijd de lokale politiek van dichtbij meemaken in het stadhuis. U kunt tijdens deze vergaderingen informatie komen halen of brengen. Overigens zijn deze bijeenkomsten live te volgen via internet of op een ander tijdstip online terug te zien. Politieke Markt gemist? Kijk ze hier terug.

Uw mening of advies

Raadsleden behandelen tijdens de Politieke Markt in de carrousel van 19.00 tot 21.00 uur actuele onderwerpen. De raad staat open voor uw mening of advies. U kunt met andere inwoners, uw organisatie of vereniging Almeerse raadsleden op te hoogte houden door in te spreken of een tentoonstelling te organiseren. 

De Politieke Markt sluit elke donderdagavond af met een gezamenlijke (plenaire) bijeenkomst voor de raad. Dat is het moment dat de raad beslist, bijvoorbeeld over de parkeertarieven, de ontsluiting van de stad of over een grootschalige opknapbeurt van een wijk. De plenaire vergadering begint doorgaans om 21:30 uur in de raadzaal. De actuele agenda van de Politieke Markt kunt u altijd hier terugvinden.

De griffie helpt u

Wilt u als bewoner(sgroep), vereniging van eigenaren, of als organisatie inspreken tijdens de Politieke Markt? Heeft u een vraag of hulp nodig bij het vinden van de juiste informatie? Wilt u een tentoonstelling organiseren? Kunt u geen stukken vinden in ons raadsinformatiesysteem?

Neem dan gerust contact op met de griffie via raadsgriffie@almere.nl. De griffie helpt u graag.