Meldt u zich aan voor de motiemarkt van Almere 2017?

U kunt zich nu aanmelden voor de motiemarkt!

Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseert de Raad van Almere voor de derde keer een motiemarkt! Dit keer in combinatie met een Dag voor de Democratie. De hele dag vinden in het stadhuis activiteiten plaats. 

De Motiemarkt vindt die dag plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis. Bekijk het filmpje hieronder voor een terugblik van de motiemarkt in 2016. In de rechterkolom vindt u daarnaast verwijzingen naar pagina's waar u zich kunt aanmelden voor de motiemarkt, maar ook meer informatie kunt vinden.

Voor het eerst organiseert de gemeenteraad daarnaast een Dag van de Democratie. De hele dag zullen er in het stadhuis activiteiten zijn die in het teken staan van democratie in Almere. Het voorlopige programma kunt u hier vinden, dat wordt de komende weken verder uitgewerkt.

We zien uw idee voor Almere graag tegemoet en hopen dat u sowieso op 7 oktober even langs komt op het stadhuis! Reserveer de datum alvast in uw agenda!

Vragen over de motiemarkt?

1. Waar wordt de motiemarkt gehouden? 
De Motiemarkt wordt gehouden in het stadhuis (adres: stadhuisplein 1). De Motiemarkt vindt plaats in de burgerzaal. Bij veel aanmeldingen zullen we daarnaast kraampjes in de B-passage van het stadhuis plaatsen. U krijgt ruim van tevoren te horen waar u uw kraam kunt vinden.

2. Wanneer kan ik terecht op de motiemarkt? 
De motiemarkt begint om 15:00 uur, maar u kunt al vanaf 14:00 uur terecht om uw marktkraam op te bouwen. En vanaf 12:00 uur zijn er activiteiten in het kader van de Dag van de Democratie. Daar bent u uiteraard ook van harte welkom!

3. Een motie maken, is dat niet ingewikkeld? 
Helemaal niet. Een motie is een oproep om iets te doen, te laten of te veranderen. De raadsleden helpen u erbij. U presenteert uw idee tijdens de motiemarkt, het is de verantwoordelijkheid van de raadsleden om van uw idee een goede motie te maken!

4. Mogen plannen en ideeën geld kosten? 
Ja en nee! De raad is benieuwd naar alle denkbare plannen en ideeën die de stad ten goede komen! Hou er echter wel rekening mee dat er weinig geld beschikbaar is. Dit betekent dat moties die geld kosten, ten koste moeten gaan van iets anders.

Lees hier nog veel meer vragen en antwoorden...

Meldt u zich aan?

Dit is dé kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van onze prachtige stad. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw idee via dit formulier ook digitaal aanleveren. Alle digitaal aangeleverde ideeën, worden aan alle raadsleden verspreid en aan een ideeënwand gehangen. Raadsleden kunnen uw idee dan alsnog adopteren. Hou er alleen rekening mee dat niet alle raadsleden naar deze digitale ideeën kijken en dat het persoonlijk spreken van raadsleden vaak tot een beter succes leidt!

Wij hopen u te mogen begroeten op 7 oktober 2017 van 15.00 uur tot 17.00 uur tijdens de motiemarkt van de Raad van Almere. Aanmelden kan tot zaterdag 23 september 12.00 uur!

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de raadsgriffie: raadsgriffie@almere.nl of 036 539 99 95.