Waar vind ik wat ik zoek?

Waar kan ik vinden wat ik zoek?

Er is heel veel informatie te vinden over de gemeenteraad. De vraag is echter: waar kunt u dit vinden? Omdat we vaak vragen krijgen over waar informatie te vinden is, hebben we een aantal filmpjes gemaakt. Hierin lichten we een aantal kanalen van de gemeenteraad nader aan u toe en laten we de mogelijkheden zien die er binnen deze kanalen zijn.

De website

U heeft onze website al gevonden, dat is mooi! Maar welke informatie staat er eigenlijk allemaal op onze website?

Het RaadsInformatieSysteem (RIS)

Het RIS is eigenlijk het archief van de gemeenteraad. Alle openbare stukken kunt u hier terugvinden. Maar nog veel meer! U ziet het in dit filmpje.

Het Politiek Portaal

Het Politiek Portaal is nog relatief nieuw en wordt steeds verder ontwikkeld. Zo zal op termijn ook het RaadsInformatieSysteem via het Politiek Portaal ontsloten worden. Op dit moment kunt u via het Politiek Portaal de uitzendingen van de gemeenteraad bekijken en terugkijken. Daarnaast kunt u op een eenvoudige manier zien welke besluitvorming heeft plaatsgevonden en welke raadsleden voor of tegen bepaalde agendavoorstellen hebben gestemd.