PvdA en VVD keren zich tegen coffeeshop Meridiaanpark

De PvdA en VVD willen niet dat er een coffeeshop komt in het Meridiaanpark in Buiten. Het college van B&W heeft een voorkeur voor die plek uitgesproken, maar beide partijen vinden dat het college dat principebesluit moet terugtrekken. Donderdag praat de gemeenteraad erover.

In Buiten wordt al lange tijd gezocht naar een geschikte locatie voor een coffeeshop. Eerder had het college een locatie op het oog op bedrijventerrein Poldervlak, maar daar kwam teveel weerstand tegen. Ook de tweede optie, het Meridiaanpark, kan op weinig steun van omwonenden rekenen. Onlangs werd een petitie aan de raad aangeboden met 1112 handtekeningen van mensen die tegen de komst van een coffeeshop zijn.

Volgens VVD-raadslid Ulysse Ellian is het Meridiaanpark geen geschikte locatie voor een coffeeshop “Het college heeft jaren geleden een locatieonderzoek laten uitvoeren. Op basis daarvan bleek dat het Meridiaanpark ongeschikt was. En eigenlijk heb ik geen argumenten gehoord waarom de locatie nu wel geschikt zou zijn.”

Die mening deelt ook raadslid Kerim Iskender (PvdA): “Laat ik voorop stellen dat de PvdA niet tegen een coffeeshop in Buiten is, maar wij vinden het Meridiaanpark als locatie niet wenselijk. We zijn daar op werkbezoek geweest en toen werd ons duidelijk dat de locatie niet voldoet aan de kaders die zijn opgesteld. Zo zou de coffeeshop niet aan de rand van een woonwijk geplaatst worden. Dat is bij het Meridiaanpark dus wel het geval.”

Zowel Iskender als Ellian zijn geen tegenstanders van een coffeeshop in Buiten. Ellian: “Er wonen 70.000 mensen in Buiten. We moeten onze ogen niet sluiten: dan is er dus behoefte aan een dergelijke voorziening. Maar niet in het Meridiaan park. Eerlijk gezegd lijkt het erop dat in Buiten momenteel geen geschikte locatie voorhanden is.