VVD wil feiten rond probleemgroep Festivalterrein

De VVD wil van burgemeester Annemarie Jorritsma ‘cijfers en feiten’ zien van wat de gemeente heeft bereikt met de huidige aanpak van de probleemgroep op het Festivalterrein.

De probleemgroep van ‘oudere jongeren’ zorgt op het Festivalterrein, bij discotheek Eindelijk Weer!,  voor grote onrust. De groepsleden bedelen, vallen bezoekers van de discotheek lastig en plegen strafbare feiten. In een lokale krant deed de eigenaar van Eindelijk Weer! zijn beklag over de aanpak van de gemeente. De overlast zorgt ervoor dat evenementenbureaus hun reserveringen intrekken.
De VVD stelde daarop schriftelijke vragen, maar die zijn volgens fractievoorzitter Miranda Joziasse niet naar tevredenheid beantwoord. “Volgens de portefeuillehouder zijn er pas sinds deze zomer signalen van overlast binnengekomen. Dat is feitelijk onjuist. De eigenaar heeft al veel eerder aan de bel getrokken en uit eigen ervaring weet ik dat er al veel langer overlast is.”
Volgens Joziasse is het van belang stevig op te treden tegen de overlast. “Misschien dat Eindelijk Weer! de meeste problemen ervaart, maar op het terrein parkeren ook klanten van de Primark, die vaak van buiten de stad komen. Ook op de doorgaande weg komen veel forenzen langs die plek. Het is bepaald geen visitekaartje.”
De VVD heeft daarom voor komende donderdag de kwestie op de agenda gezet van de Politieke Markt. “We willen van de burgemeester horen hoeveel strafbare feiten er worden gepleegd en hoeveel aanhouding er naar aanleiding daarvan verricht zijn”, legt Joziasse uit. “Wat is het effect van de politiecontrole en cameratoezicht? Feiten en cijfers willen we zien. Maar daarnaast wil ik ook naar de toekomst kijken: hoe kunnen we voorkomen dat de situatie op het terrein weer terugkeert naar de situatie van een aantal jaar geleden. Ik ben ook heel benieuwd hoe andere fracties in de gemeenteraad tegen de situatie aankijken.”