Raad op straat: VVD ervaart dat Sieradenbuurt fijne woonwijk is

Politieke partijen laten zich niet alleen in verkiezingstijd op straat zien. Vaak wordt dat gezegd, maar het tegendeel is waar. Leden van de VVD peilden onlangs de leefbaarheid in de Sieradenbuurt. De meeste bewoners bleken heel tevreden.

De VVD trekt vaker de wijken in om te polsen hoe de bewoners hun wijk ervaren en of er nog zaken zijn waarbij de politiek van betekenis kan zijn. De twee groepjes VVD’ers die de deuren in de Sieradenbuurt langsgingen ervaarden dat de bewoners vooral heel tevreden zijn. “Dit is een heel mooi stukje Almere”, zegt een bewoonster. “Er is maar één toegangsweg dus hier komen alleen mensen die er wonen of op visite komen. Dat maakt de buurt heel veilig.”

Een andere vrouw ervaart dezelfde veiligheid. “Er is goed contact met de buren, als er eens iets speelt lossen we dat onderling op. We hebben ook een Buurt WhatsApp waarmee bewoners iets kunnen melden als er iets verdachts te zien is. Dat is ook fijn.”

Bij de entree van de wijk staat de Omar Ibn Al Khattab-moskee waar bewoners aanvankelijk fel tegen protesteerden. “Ik heb ook op een foto in de krant gestaan als ‘verontruste groep bewoners”, zegt een vrouw. “Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat we totaal geen last hebben van die moskee. Je merkt er niets van.”

Een bewoonster van de Diadeemstraat ervaart ook die veiligheid. Wel heeft zijn haar bedenkingen over de opleiding die haar dochter bij ROC Flevoland volgt. “Ze maakt structureel belachelijk korte schooldagen doordat er veel uitval van leerkrachten is. En er zijn nauwelijks stageplaatsen te vinden.”

Raadslid Irene van Hooff kijkt tevreden terug op de tocht door de Sieradenbuurt. “Mensen vinden het heel fijn als de politiek interesse toont. En het is ook wel eens goed om te horen dat bewoners tevreden zijn over hun wijk. We waren ook blij verrast dat werkelijk niet één bewoner klachten had over de moskee. Voor ons een bevestiging dat de gemeente de betrokkenen destijds goed heeft geïnformeerd en dat er ook voldoende inspraakmogelijkheden geweest zijn. We zijn er met elkaar uitgekomen. Dat is toch één van de pilaren van de democratie.”