Emailadres: kclohstro@almere.nl 
In de raad sinds: April 2018

Even voorstellen
Ik ben 19 jaar, woon in de Verzetswijk en heb onlangs eindexamen Havo gedaan. Bijna vijf jaar lang ben ik al actief voor de SP. Op mijn veertiende was het voor mij al duidelijk dat deze partij voor mij de juiste was. Iedereen lachte daar toen een beetje om, maar dat is inmiddels wel voorbij. Ze zien wel dat ik heel serieus ermee bezig ben.

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik hou van aanpakken, actie voeren en gelijkheid voor iedereen. De SP had dus altijd mijn sympathie. Dat viel de partij ook op. Er stonden ineens twee mensen voor mijn deur die vroegen of ik actief wilde worden binnen de partij. Dat is gebeurd. Ik ben lid van Rood, de jongerenafdeling van de SP en nu dus ook actief als fractieassistent.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Ik kijk natuurlijk vooral naar de jongeren. Almere is een mooie stad, maar heeft de focus nog teveel op gezinnen en ouderen liggen. Het is belangrijk dat we de stad ook chiller maken voor jongeren, en dat we aandacht vestigen op jongerenhuisvesting. Willen we jongeren in de stad houden dan moeten we wat doen aan de lange wachtrijen en de hoge huurprijzen. Daarnaast doet het mij echt pijn als ik zie dat er in Almere ook sprake is van armoede, ook bij jongeren.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik wil de stem zijn voor de mensen waarvan de stem niet klinkt of nog niet geklonken heeft. Iedereen mag bij me komen met goede ideeën en dan bekijken we of we die ideeën kunnen uitvoeren. Bij Rood zijn inmiddels tien jongeren aangesloten en zij zijn echt mijn ogen en oren in de Almeerse maatschappij. Ze hebben vaak zelf ouders die in de bijstand zitten of zijn betrokken bij Jeugdzorg.