Nieuw in de raad: Ans DeSumma (SP)

Ik woon al 33 jaar naar volle tevredenheid in Stedenwijk Noord en zodra de SP hier actief werd ben ik erbij geweest. De laatste jaren als bestuurslid en sinds de vorige verkiezingen in de gemeenteraad. De SP is écht mijn partij: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn begrippen die mij van jongs af aan hebben aangesproken. De SP is geen partij die aan de kantlijn meedoet, maar actie voert. Dat doe ik ook: ik heb mijn leven lang deelgenomen aan wijkcommissies, vakbonden en OR’s.

De Almeerse fractie telt  inmiddels drie personen. Er is voor de SP in deze raadsperiode in Almere veel om voor te strijden. Een typisch Almeers probleem is het enorme tekort aan sociale huurwoningen. Hoe is het mogelijk dat je in een nieuwbouwstad zeven jaar op de wachtlijst moet? Dat moeten we ons aantrekken. Bovendien wonen in Almeerders vaak in té dure huizen. Ook mensen met een hypotheek die hun baan verloren hebben door de crisis. Dan praat je over armoede. Niet voor niets wordt veel gebruik gemaakt van de Voedselbank. Daarnaast zijn wij natuurlijk erg begaan met de Zorg. Nu de taken per 1 januari zijn overgedragen van het Rijk naar de gemeente moeten we waakzaam zijn. De kans is nog steeds groot dat er mensen tussen de nieuwe regels ‘doorvallen’. Er moet passende zorg zijn voor de mensen die dat het hardst nodig hebben. Als fractie willen wij voorkomen dat de kloof tussen arm en rijk in Almere bij de volgende verkiezingen nóg groter is geworden.”