Emailadres: hevanmourik@almere.nl 
Ik zit in de raad sinds: April 2018

Even voorstellen
Ik ben een belastingadviseur en executeur die sinds 2004 in Almere Buiten woont. In 2005 ben ik getrouwd met mijn huidige vrouw.

Waarom ben je actief in de politiek?

Vanuit mijn werk loop ik vaak tegen een muur van regeltjes aan. Bedenkt Nederland ze niet, dan komt het wel vanuit Brussel. De regeldruk is enorm, zeker voor ondernemers. Ik huldig het principe: je mag twee keer mopperen. Daarna moet je ermee stoppen, of er iets aan doen. Door me bij Respect!Almere aan te sluiten kies ik voor die laatste optie. Ik heb niets tegen mensen van een ander ras of ander geloof, maar hou wel rekening met de gewoonten en tradities van het land waar je woont. En blijf van elkaars spullen af. Mensen moeten weer gaan beseffen dat alles wat men doet niet altijd  leuk, lekker en nieuw kan zijn. Heb ook zorg voor wat je (al) hebt of moet doen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Vanuit mijn werk kies ik voor heldere budgettering: pas geld uitgeven als je het hebt. Daarnaast kies ik voor minder bureaucratie, een schonere stad en meer werkgelegenheid. Haal als stad opleidingen binnen die ook leiden tot een echt vak, zoals de oude LTS. In ieder geval elektrotechniek. Daar is meer behoefte aan dan aan facilitaire banen.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik hoop dat ik een beetje het verschil kan maken. Wellicht door een van die speerpunten te realiseren. Dat Almeerders daar trots op zijn en na vier jaar denken: ‘nou, die Van Mourik heeft daar toch maar mooi zijn steentje aan bijgedragen.’