Nieuw in de raad - Willem Boutkan (PVV)

“ Ik ben blij dat ik weer deel uitmaak van de Almeerse gemeenteraad. Een gemeenteraad staat immers dicht bij de burger.”

Willem Boutkan zat jaren geleden voor de VVD in de Almeerse gemeenteraad. In 2009 nam hij het besluit voor een politieke adempauze, maar keerde in 2010 terug in de Provinciale Staten namens de PVV. “Ik werd voor die functie gevraagd en dat was, gezien mijn standpunten, niet vreemd”. De VVD was niet meer mijn partij, zowel landelijk als plaatselijk. De PVV is in mijn ogen een partij die dicht bij de burger staat. In Provinciale Staten, is het vooral politiek ‘op afstand’: zaken waar niet elke Flevolandse inwoner dagelijks zich mee bezig houdt.”

In 1984 kwam ik in Almere wonen “Ik heb Almere dus zien veranderen. Na enige tijd, ben ik de politiek vanaf de tribune gaan volgen en vervolgens zat ik op een gegeven moment zelf in de raad. Ik heb in die periodes als raadslid en als fractie assistent veel meegemaakt. Politiek is leuk, ja zelfs verslavend, en ik beleef dan ook veel plezier in het raadswerk.”

Namens de PVV houdt Boutkan zich bezig met onder meer verkeer en vervoer, milieu en parkeerbeleid. “Dat zijn ook zaken die dicht bij de burger staan. Maar onze fractie is bijvoorbeeld fel tegen het bloemenfeestje dat we Floriade noemen. In mijn ogen kost dat de gemeenschap miljoenen. De zoveelste strop voor de gemeente. Als PVV-fractie kunnen we ons volledig storten op dat soort onderwerpen. Burgers hebben daar recht op. We hebben het goed gedaan als de PVV over vier jaar opnieuw de grootste partij van Almere is.”