WitchWorld informeert PVV-fractie over toekomstplannen

Inwoners klagen vaak dat de politieke partijen zich alleen in verkiezingstijd op straat laten zien. Het tegendeel is waar. De fracties van de Almeerse partijen gaan regelmatig op pad. De PVV liet zich onlangs informeren over de plannen van WitchWorld en het Kasteel Almere.

De fractie van de PVV Almere verzamelde zich vorige week bij het kantoor van WitchWorld in de Almeerse Rabotoren. “Ik heb mij in het verleden via de social media best kritisch uitgelaten over de haalbaarheid van dit themapark vol trollen en heksen”, zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. “Maar we willen ons graag van het tegendeel laten overtuigen.”

De PVV-fractie vraagt zich af of het Fantasypark op de lange termijn interessant genoeg blijft om voldoende bezoekers te trekken. Directeur Ton Theunis van het themapark nam de tijd om de grootste fractie in de Almeerse gemeenteraad tijdens het bezoek tekst en uitleg te geven. De PVV’ers werden gaandeweg steeds enthousiaster over de manier waarop Theunis en zijn team de nek durven uit te steken. Van Dijk: “We hopen echt dat de plannen slagen. WitchWorld heeft momenteel al heel veel betekend voor studenten en scholieren die er hun stage liepen en kan ook voor flink wat werkgelegenheid zorgen. Bovendien: als de plannen slagen komt eindelijk ook een einde aan die schandvlek van het kasteel langs de A6.”

Zoals bekend heeft WitchWorld het kasteel onlangs aangekocht. Maar tijdens het bezoek bleek dat toch iets anders te liggen. In het koopcontract is een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het geval WitchWorld de financiering niet rond krijgt. Directeur Theunis liet de PVV-fractie weten dat daar binnen een half jaar definitief uitsluitsel over kan komen. Van Dijk: “Dat is informatie die ik nog niet eerder had vernomen. Goed om te horen. Ook blijken er vanuit de eerste bouwfase nog funderingen in de grond te liggen die WitchWorld uitstekend kan gebruiken om andere plannen op het terrein te verwezenlijken. Dat is ook positief.”

De PVV-fractie is blij dat besloten is een bezoek te brengen aan WitchWorld. “En waar we zeker van onder de indruk zijn is de bevlogenheid, gedrevenheid en wilskracht van Ton Theunis”, besluit Van Dijk. “Het themapark kan zeker niet worden weggezet als een ‘stom plan’ of ‘luchtfietserij’, maar we blijven kritisch. Positief kritisch.”