PVV vraagt raadsleden aandacht voor Zadelmakerstraat

Op initiatief van de PVV wordt komende donderdag tijdens de Politieke Markt een Ronde Tafelgesprek gehouden over de Zadelmakerstraat. 

Raadslid René Eekhuis: “Het was bij het ontwerp van het stadshart het idee van Rem Koolhaas om een logische looplijn in het winkelgebied te creëren dat er van bovenaf uitziet als het cijfer 8.  Inmiddels is duidelijk dat die doorstroming vastloopt op de Passage en dan met name op de  Zadelmakerstraat. De ondernemers uit die straat doen enorm hun best en hebben goede ideeën, maar hebben daarbij ook steun nodig van de gemeente.”

Om de raadsleden op de hoogte te brengen van deze situatie wordt het Ronde Tafelgesprek georganiseerd. “Er heeft laatst een artikel in Almere Zaken gestaan waarin de ondernemers in gesprek gingen met de eigenaar”, aldus Eekhuis. “Daarin werden ideeën geopperd om het gebied te verlevendigen. Ook de uitbater van La Donna heeft goede ideeën, zoals het plaatsen van speeltoestellen, de terugkeer van de Luilakmarkt, betere verlichting, bloemperkjes en bankjes. Echt goede ideeën, maar daar is ook de steun van de gemeente bij nodig.”

Het PVV-raadslid wil de ondernemers de ruimte bieden om die ideeën aan de raadsleden te laten horen.” Onder meer onderneemster Mariël van den Donk zal spreken en ook Dolf Mook van ontwikkelingsmaatschappij Urban Interest is aanwezig.

De bijeenkomst staat geagendeerd op donderdag 2 april om 19.00 uur in de Blauwe Zaal van het stadhuis.