Opnieuw in de raad

Voor bijna alle leden van de PVV-fractie geldt dat de in vier jaar opgedane ervaring in deze tweede raadsperiode van pas komt. Ook voor raadslid René Eekhuis, met onder meer Economie in zijn portefeuille, merkt dat ondernemers hem regelmatig bellen.

“Een aantal weken geleden bracht de Almeerse PVV-fractie een bezoek aan de Tweede Kamer en stelden toen vast dat er een gat zit tussen politiek en bedrijfsleven”, zegt Eekhuis. “Ook in de Almeerse gemeenteraad zitten niet veel ondernemers. Ik ben één van de weinigen. Economie is echt een speerpunt voor de PVV. Een gat dat we willen opvullen.”

Eekhuis heeft in de vorige raadsperiode daar veel veldwerk voor verricht. “Ik heb nu denk ik alle vertegenwoordigers van bedrijfsterreinen bezocht en ook de VBA. Kijk, de PVV heeft natuurlijk duidelijke standpunten op bepaalde gebieden, maar het is ook een partij die sociaal meevoelend is. Met oog dus voor het bedrijfsleven. Ze kennen me nu. Maar ook partijgenoot Annette Raijer heeft op het gebied van Toerisme het nodige ingebracht. Dat was vier jaar geleden wel anders. Toen was er echt angst voor de PVV. Nu bellen ze me geregeld op als er verbeteringen of oplossingen gevraagd worden. Ondernemers willen graag zekerheid. Ik krijg ook steeds meer connecties met grotere bedrijven. Dat is fijn om te merken. Net zoals ik het plezierig vind dat ik voor mijn voorstellen toch ook geregeld een meerderheid in de gemeenteraad weet te vinden.”

Eekhuis wil de resterende jaren van deze raadsperiode gebruiken om zijn opgedane ervaring verder te benutten. “Er gaat ontzettend veel tijd inzitten, maar het is ook fantastisch om het verschil te kunnen maken. Binnenkort ga ik een voorstel doen met betrekking voor Flitsvergunningen voor bedrijven. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp.”