Emailadres: rjaukes@almere.nl
Twitter: @RAukes_PVV
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014
Ik woon in Almere vanaf: 2006

Veiligheid is het thema dat op mijn lijf geschreven is. Namens de PVV ben ik volksvertegenwoordiger geworden en de komende vier jaar wil ik meehelpen de stad een beetje veiliger te maken.

Ik werk al een aantal jaren bij de politie, maar niet in Flevoland. Vanuit mijn vak ben ik altijd met veiligheid bezig. Dan vind ik het opmerkelijk dat in de regio waar ik werk de misdaadcijfers omlaag gaan en dat diezelfde cijfers in mijn woonplaats Almere juist stijgen. Dat kan dus beter. Daar moeten we met zijn allen voor zorgen. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen en heb ervoor gekozen om niet vanaf de bank te blijven mopperen, maar me actief in te zetten voor de stad. Ik kom uit Amsterdam Osdorp en ben naar Almere gekomen omdat mijn familie hier woont, maar ook omdat het groen en uitgestrekt is. Maar dan moet je je wel veilig kunnen voelen.

Op een gegeven moment kwam ik fractievoorzitter Toon van Dijk tegen. Het gesprek ging al snel over veiligheid. Ik vind dat de PVV als enige partij dit thema serieus en actief oppakt. Dat spreekt me aan.