Opnieuw in de raad: Jenny Zerfowski

Net als veel andere PVV-raadsleden is ook Jenny Zerfowski bezig aan haar tweede termijn. “Ik heb heel veel geleerd in de vorige periode”, zegt ze. “Alles wat de PVV doet wordt onder een vergrootglas gelegd en kritiek wordt snel geleverd.”

Zerfowski moest flink wennen in de beginperiode. “Ik werd voor het eerst actief in de politiek, maar heb toch snel geleerd. Zeker in deze tweede raadsperiode heb ik veel voor elkaar gekregen. Ik heb me sterk gemaakt voor dierenwelzijn en daar komt nu eindelijk ook gemeentelijk beleid voor. Daarin heb ik goed samengewerkt met GroenLinks. Dat is toch een partij die op veel gebieden ver van de PVV afstaat, maar op dit gebied konden we het goed met elkaar vinden. Daardoor komt er nu eindelijk erkenning dat dieren ook rechten hebben.”

Zerfowski maakte zich ook hard voor de bereikbaarheid van het stadhuis. “De balie in het stadhuis is verdwenen. Ik kan me voorstellen dat ouderen en digibeten zich bij die nieuwe computerbalie ongemakkelijk voelen. Ik heb er voor gezorgd dat de gemeente telefonisch bereikbaar is gebleven.”

Ook de komende maanden zal het PVV-raadslid van zich laten horen. “We zijn bezig met het Regionaal Kompas, waarin ook aandacht is voor huiselijk geweld. Ik ga me hard maken om daar ook een paragraaf in op te nemen over islamitisch huiselijk geweld. Dat verdient een afzonderlijke aanpak. In islamitische gezinnen is de man vaak zeer autoritair. Vrouwen worden geslagen en ook is regelmatig sprake van eerwraak. In Nederland mogen we dat niet accepteren, dus dat verdient extra aandacht. Ik ga dat dus zeker op de agenda zetten.”