Nieuw in de raad - Ramona Aukes (PVV)

Veiligheid is het thema dat op het lijf van Ramona Aukes geschreven is. Namens de PVV is Aukes volksvertegenwoordiger geworden en de komende vier jaar wil de inwoonster van Almere Buiten meehelpen de stad een beetje veiliger maken.

“Ik werk al 32 jaar bij de politie, maar niet in Flevoland. Vanuit mijn vak ben ik altijd met veiligheid bezig. Dan vind ik het opmerkelijk dat in de regio waar ik werk de misdaadcijfers omlaag gaan en dat diezelfde cijfers in mijn woonplaats Almere juist stijgen. Dat kan dus beter. Daar moeten we met zijn allen voor zorgen. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen en heb ervoor gekozen om niet vanaf de bank te blijven mopperen, maar me actief in te zetten voor de stad. Ik kom uit Amsterdam Osdorp en ben naar Almere gekomen omdat mijn familie hier woont, maar ook omdat het groen en uitgestrekt is. Maar dan moet je je wel veilig kunnen voelen.”

Aukes is dan wel een ‘rookie’ in de raad, het ontbeert haar niet aan bestuurlijke ervaring. Ze maakt al jaren deel uit van de ondernemingsraad van de politie, was jarenlang voorzitter van een toneelvereniging en voorzitter van de Boxerkringgroep Lelystad. “Op een gegeven moment kwam ik fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV tegen. Het gesprek ging al snel over veiligheid. Ik vind dat de PVV als enige partij dit thema serieus en actief oppakt. Dat spreekt me aan. Ik stelde mij toen beschikbaar als kandidaat raadslid.”

Aukes zal het raadswerk gaandeweg leren en ook in de fractie met diverse onderwerpen te maken krijgen. “Maar Veiligheid is mijn ‘ding’. Daarmee kan ik mijn ervaring gebruiken.”