PVV: 'Beatrixpark onveilig door nalatigheid gemeente'

Komende donderdag wordt tijdens de Politieke Markt gesproken over de onveiligheid in het Beatrixpark. De fractie van de PVV heeft het punt op de agenda gezet nadat de heer Brandsma, eigenaar van de midgetgolfbaan, in de lokale pers aangaf dat het park na zonsondergang onveilig is.

Voor raadslid Ramona Aukes van de PVV is de noodkreet van deze ondernemer in het Beatrixpark niet nieuw. “Hij voelt zich niet op zijn gemak als hij ’s avonds af gaat sluiten en verwijdert geregeld spuiten en bierblikjes uit het speeltuintje. Maar ik heb zelf ook omwonenden gesproken die ’s avonds hun hondje niet meer uit durven te laten in het park. De verlichting is slecht en het groen overwoekert de paden. Dat trekt duistere figuren aan.”

Aukes stelt dat de gemeente nalatig is geweest in het onderhoud van het park. “Overal in Almere worden grotere bomen omgekapt, maar in het Beatrixpark wordt groenonderhoud juist uitgesteld.  Daardoor is het park onveilig geworden. Ik begreep van de heer Brandsma dat het restaurant Gateway flink last had van de onveiligheid in het park. Gasten willen niet in het pikkedonker door het park naar de parkeerplaats lopen, omdat zij zich niet veilig voelen. De midgetgolfbaan is nog de enige ondernemer die hierdoor overgebleven is. De nalatigheid van de gemeente kost de ondernemers dus de kop.

Wij willen als PVV weten of de gemeente bereid is tot het nemen van maatregelen om het park weer veiliger te maken en of de portefeuillehouder bereid is om straatverlichting te realiseren, en om cameratoezicht en meer politie surveillance in te zetten.