Emailadres: ajravestein@almere.nl 
Ik zit in de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Ik ben een 45-jarige Almeerder, getrouwd met twee kinderen. Ik ben opgegroeid in Blaricum, het echte Gooi dus, maar woon sinds 1997 in Almere Haven. Een prachtig dorpje binnen Almere. Helaas is het centrum de laatste tijd wat aan het verloederen, dat is jammer. Ik werk sinds mijn twintigste in de beveiligingsbranche. Ik hou me afwisselend bezig met advisering omtrent veiligheid, bijvoorbeeld het plaatsen van camera’s, en het echte beveiligingswerk, zoals momenteel in een Zorginstelling en museum.

Waarom ben je actief in de politiek?
Mede gezien mijn beroep heb ik veel interesse voor veiligheid. In 2010 was in Haven een enorme inbraakgolf. Juist op dat moment las ik dat de PVV Almeerders zocht om zich in te zetten voor de partij. Uit de officiële cijfers blijkt dat Almere steeds veiliger wordt, maar het veiligheidsgevoel laat te wensen over. Zo is bijvoorbeeld de aangiftebereidheid heel laag. Wat zeggen die cijfers dan? Daar hou ik me graag mee bezig.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Het verbeteren van het veiligheidsgevoel bij inwoners van onze mooie stad
  • Een schone, goed onderhouden stad. Het centrum van Haven is momenteel een voorbeeld hoe het niet moet
  • Ieder stadsdeel zijn identiteit geven. Dus behoud van het dorpse karakter van Haven.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Geef eens een definitie van ‘de Almeerder’ ?  Wie is dat?  Als dat een hardwerkende bewoner is die zich ook wil inzetten om de stad mooi, leefbaar en veilig te houden: dan zal ik me met hart en ziel voor deze Almeerder inzetten.