PVV baalt van aanpak waterplanten

De PVV meent dat de vertrekkende wethouder Ed Anker de problematiek rond de waterplanten niet voortvarend aanpakt. De partij is niet te spreken over de raadsbrief die de wethouder heeft opgesteld. Die is veel te laat afgerond en bovendien worden er geen oplossingen aangedragen, zo stelt de PVV.

“Wethouder Anker vertrekt naar Zwolle en wij hebben sterk het gevoel dat deze Almeerse problemen hem niet meer zo boeien”, zegt raadslid Annette Raijer van de PVV. “De raadsbrief met concrete oplossingen zou immers al in maart worden ingediend. Maar de wethouder geeft de raadsbrief nu dus in mei af, op het moment dat het waterseizoen allang is begonnen. Bovendien draagt hij ook nog eens geen oplossingen aan.”
De wateren in en rond Almere hebben al jaren last van overmatige groei van waterplanten. Dat vergalt het plezier bij watersporters. Ook watersportondernemers zien met lede ogen aan hoe de klandizie klaagt: motoren van bootjes lopen vast en zwemmers en andere sporters hebben last van de planten. Vanwege de kosten maaide de  gemeente lange tijd zeer beperkt. Op voorspraak van de PVV, en ook D66, werd vorig jaar wat vaker gemaaid. Raijer:  “Nu word er gesproken van een zelfladende maaiboot, maar van welk budget wordt dat gedaan? Dat is in de raadsbrief niet terug te vinden. En ook staat er nergens wat nu de visie voor de langere termijn is.”
In de raadsbrief staat wel dat er een beheergroep is samengesteld met partijen die betrokken zijn bij de watersport zoals bewoners, overheden en ondernemers. “Tot mijn verbazing zie ik daar geen ondernemers bijstaan die actief zijn rond het Weerwater”, ageert Raijer. “Terwijl daar de problematiek juist het grootst is.”
Donderdag wordt de raadsbrief besproken tijdens de Politieke Markt.