Raadsledenblog: Jerzy Soetekouw (PvdA)

Begin 2013 maakte ik van dichtbij kennis met de Almeerse politiek tijdens mijn stage bij de fractie van de PvdA. Ik studeerde op dat moment nog politicologie, maar ik wilde graag een actieve rol voor mijn partij gaan spelen. De stage was een succes en sinds maart 2014 ben ik verkozen tot lid van de Almeerse gemeenteraad. Voor mijn partij hou ik mij onder andere bezig met de onderwerpen armoedebestrijding, werk & re-integratie.

Mijn ambitie is om bij te dragen aan een fatsoenlijke stad, waarin niemand aan de zijlijn staat. Een groot denker zei eens: “een goed politicus kijkt niet naar de volgende verkiezingen, maar naar de volgende generatie.” Als raadslid zet ik mij dan ook in voor een krachtig Almere waar niet uw afkomst, maar uw toekomst centraal staat. Dat wil ik doen door te investeren in de toekomst van onze stad. Dat betekent investeren in jeugd, onderwijs en werkgelegenheid.

Daarom heb ik bijvoorbeeld afgelopen donderdag tijdens de bespreking van de Begroting 2015 aandacht gevraagd voor  de wachtlijsten voor peuterspeelzalen. Voor veel peuters is de peuterspeelzaal een goede plek om het gevraagde taalniveau te bereiken. Zo voorkom je dat kinderen op heel jonge leeftijd al een onoverbrugbare achterstand hebben opgelopen. Daarnaast heb ik aandacht gevraagd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze mensen in dienst te nemen, kan de gemeente de werkeloosheid in Almere verminderen.

Mijn hart ligt in Almere: hier ben ik opgegroeid en hier wonen mijn vrienden en familie. Ik ben trots om te zien hoeveel Almere in haar korte bestaan heeft bereikt en ik ben trots dat ik de komende vier jaar de koers mede mag bepalen.