Emailadres: kgvrijn@almere.nl
Twitter: @CiskavanRijn
Ik zit in de raad sinds: Maart 2006

Ik heb er inmiddels alweer twee termijnen als PvdA-raadslid opzitten. Toch wil ik me niet profileren als ervaren rot. Ik ben niet anders dan toen ik begon als raadslid. Je groeit natuurlijk wel in je functie, maar je leert ook altijd weer nieuwe dingen. Toen ik als raadslid begon was ik al 42 jaar. Geen groentje meer, dus. En ik had ook beroepsmatig flink wat ervaring met financiën. Dat is waarschijnlijk anders voor iemand die op jonge leeftijd in de raad komt.

In mijn begintijd heb ik wel heel veel geleerd van toenmalig fractievoorzitter Rob Beuse. Achteraf merkte ik pas hoe knap het van hem was om twaalf kikkertjes in de kruiwagen te houden. Er staat een leergierige nieuwe generatie PvdA-raadsleden klaar. Daar maak ik na de volgende verkiezingen graag plaats voor. Dan is het mooi geweest.

Eigenlijk had ik deze raadsperiode al afscheid willen nemen van het raadswerk. Maar de transitie van divers sociaal en zorgbeleid (van Rijk naar gemeente, red.) heeft voor veel Almeerders flink wat gevolgen gehad en daar wilde ik goed op controleren. Daarom heb ik mij wederom kandidaat gesteld en ben ik voorzitter van de verkennersgroep Sociaal Domein geworden.  Ik wil de vinger aan de pols houden of het uitgangsprincipe ‘één gezin, één plan, één regisseur’ ook werkt.