Emailadres: lvestering@almere.nl
Twitter: @leonievestering
Ik zit in de raad sinds: Maart 2018

Even voorstellen
Ik ben ambitieus en idealistisch en heb een sterke wil om gevestigde patronen te doorbreken om zo de meest kwetsbaren in onze samenleving te beschermen: dier, natuur en mens. Mijn grootste succes was het nationale verbod op wilde dieren in circussen in 2015 als toentertijd directeur van Wilde Dieren de Tent Uit. Als bestuurslid bij Bont voor Dieren zet ik mij in tegen dierenleed veroorzaakt door de bontindustrie. Daarnaast ben ik tevens Statenlid in de Provinciale Staten, waar ik pleit voor een provinciaal klimaatbeleid en het verbinden van natuurgebieden. Ook maak ik mij sterk tégen de jacht en vóór de sociale acceptatie van LHBTI's. (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksen)

Waarom ben je actief in de politiek?
Ik maak mij veel zorgen over de manier waarop wij omgaan met dieren, het milieu en kwetsbare mensen. We moeten beter zorgen voor elkaar en voor de omgeving. Als moeder van twee jonge kinderen maak ik mij sterk tegen klimaatverandering. Wij zijn de eerste generatie die  hiermee te maken heeft en de laatste die hier iets tegen kan doen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Een concreet klimaatbeleid: Almere als hét toonbeeld van een duurzame stad én een dierenwelzijnsbeleid voor dieren met wie we onze stad delen
  • Grote schoonmaak: vervuiling en zwerfafval stevig aanpakken en voorkomen
  • Zorg op maat en zoveel mogelijk in de eigen omgeving voor ouderen, mensen met een beperking, zorgbehoevenden en kinderen

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?

De traditionele politieke partijen gaan er altijd vanuit dat er eerst geld verdiend moet worden, voordat we serieuze aandacht kunnen geven aan zaken die van groot belang zijn. Dat moet veranderen. Almere kan een toonbeeld worden van duurzame keuzes als we vast blijven houden aan onze idealen: weg met het compromisme. Daarbij stellen we zelf proactief onderwerpen aan de kaak. Net zolang als nodig is.

Portefeuilles:

• Dierenwelzijn